İzmir’de Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs dönemi başlıyor

İzmir’de Çevreci Elektrikli Otobüs Dönemi Başlıyor

İzmir’in troleybüs konusunda Türkiye’nin ilk kenti olduğunu belirten Başkan Tugay, çevreci ulaşım araçları olan troleybüslerin önemine vurgu yaparak, “2025 hedefimiz; şehrin karbon emisyonunu azaltmak, çevre sorunlarını çözmek ve İzmir’i geleceğe hazırlamak için büyük bir adım atmak olacak. İnanıyoruz ki, bunu başaracağız” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir ulaşım hedefleri doğrultusunda filosunu dinamik şarjlı elektrikli otobüsler ile güçlendirmeye hazırlanıyor. Bu yatırım için Fransız Societe Generale Bankası’ndan 80 milyon Euro’ya kadar kredi kullanılacak. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve Fransız Societe Generale Bank Türkiye Müdürü Batu Çetin, kredi ön protokolünü Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir törenle imzaladılar. Törene; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Fransız Societe Generale Bankası Ülke Müdürü Batu Çetin, Societe Generale Bankası Genel Müdürü Deniz Aydos, ESHOT Genel Müdürü Övünç Özgen ve diğer bürokratlar katıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün attığımız bu adım, İzmir’in geleceğini daha yaşanabilir hale getirecek projelerden sadece biri. Hep birlikte İzmir’i daha güzel bir geleceğe taşıyacağız” dedi.

Başkan Tugay: Toplu Ulaşım Altyapısını Modernleştireceğiz

Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs Projesi’nin, başkanlıkları döneminde gerçekleştirdikleri önemli çalışmaların bir sonucu olduğunu belirten Başkan Tugay, “İzmir’in toplu ulaşım altyapısını modernleştirecek ve temiz bir geleceğe yönelik vizyonumuzun en önemli adımlarından biri olan Dinamik Şarjlı Elektrikli Otobüs Projesi, çevreci, sürdürülebilir ve yaşanabilir bir İzmir’in inşasında kararlılığımızı gösteriyor” şeklinde konuştu.

Başkan Tugay, bu projenin geçmişle gelecek arasında köprü görevi gördüğünü belirterek, “İzmir, ESHOT’un T’si ile troleybüs konusunda Türkiye’nin öncü şehirlerinden biridir. Troleybüs, İzmir’in geçmişinde önemli bir yere sahiptir ve çevre dostu bir ulaşım aracıdır. Gelecekte hafif raylı sistemler ve metrolar hedefleniyor olsa da, troleybüslerin de önemli bir yere sahip olduğunu göz ardı etmemeliyiz” dedi.

Related Posts

İsrail’in ‘öldürdük’ dediği komutan zafer kutlamalarında ortaya çıktı: 12 gün sonra ilk kez görüntülendi

İsrail’in 13 Haziran’daki saldırılarında öldüğü öne sürülen Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral İsmail Kaani, günler sonra Tahran’da ortaya çıktı. Ateşkes sonrası başkentte düzenlenen gösterilere katılan Kaani’nin görüntüleri, hem İran’da hem de uluslararası kamuoyunda yankı uyandırdı.

AVM önünde kurşun yağmuru! Başakşehir karıştı

Başakşehir’de bir AVM önünde silahlı saldırıya uğrayan Yunus E. yaralandı. Olay yerinden kaçan saldırganı yakalamak için polis çalışma başlattı.

Orman Genel Müdürlüğü: 8 yangın kontrol altına alındı

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), dün Türkiye genelinde meydana gelen 8 yangının tamamının kontrol altına alındığını açıkladı.

Edirne’de otomobil ile motosiklet çarpıştı; Yaralılar var

Edirne’de otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu  2 kişi yaralandı.

Bahçeli 5 ay sonra MHP kürsüsünde konuşuyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 5 ay sonra ilk kez partisinin TBMM Grup Toplantısı’na katıldı. MHP Meclis Grubu Toplantısı, saat 10.45’te başladı. Bahçeli konuşuyor…

Görünen casuslar, görünmeyen cepheler: Gizli operasyonlar artık gizli değil! ‘WhatsApp üzerinden yaşananlar korkutucu, bu daha başlangıç!’

Gizli operasyonlar artık sosyal medyada sergileniyor, mesajlaşma uygulamaları birer silaha dönüşüyor. İsrail’in İranlı komutanlara yönelik operasyonlarında, WhatsApp üzerinden gönderilen sahte mesajlarla cihazlara sızıldığı ve hedeflerin konum bilgilerinin hatta odalarının tespit edildiği iddia ediliyor. Fiziksel saldırılarla eşzamanlı yürütülen bu dijital hamleler, klasik casusluğun ötesine geçen bir gözetim çağını başlatıyor. Artık istihbarat servisleri sahada değil, cebimizde! Peki, sıradan bir uygulama nasıl ölümcül bir istihbarat aracına dönüşüyor? Siber saldırılar bir ülkenin güvenliğini nasıl çökertme potansiyeli taşıyor? Ve dijital vitrinlerde sergilenen operasyonlar, halkları nasıl etkilemeyi hedefliyor?