Yurt dışına çıkış harcına yüzde 42 zam

Yurt Dışı Çıkış Harcı Ödeme Sistemi Değişiyor!

Yurt dışına çıkış harcının artık pulla ödenmesi uygulaması sona eriyor. 1 Ocak 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile birlikte, yurt dışına çıkış harcı artık dijital kanallar üzerinden veya anlaşmalı kurumlar aracılığıyla ödenebilecek. Ayrıca, 11 Ocak 2025 tarihinden itibaren yurtdışı çıkış harcı yüzde 42 daha yükselerek 710 TL olarak uygulanacak.

Yurtdışına çıkış harcı ödemeleri, dijital vergi dairesi, GİB Mobil, anlaşmalı bankalar, vergi dairesi ve havalimanındaki vezne gibi çeşitli kanallardan gerçekleştirilebilecek. 2024 yılının sonunda alınan 500 TL tutarındaki harç pulları ise 10 Ocak 2025 tarihine kadar geçerli olacak. Bu tarihten sonra ise yeni belirlenen harç tutarı olan 710 TL’nin ödenmesi zorunlu hale gelecek. Tebliğ taslağında belirtilen bilgilere göre, 2025 yılının ilk 10 gününde yurtdışına çıkacak vatandaşlar, 2024 yılına ait 500 TL’lik harç ücretini ödeyerek çıkış yapabilecekler.

Related Posts

AVM önünde kurşun yağmuru! Başakşehir karıştı

Başakşehir’de bir AVM önünde silahlı saldırıya uğrayan Yunus E. yaralandı. Olay yerinden kaçan saldırganı yakalamak için polis çalışma başlattı.

Orman Genel Müdürlüğü: 8 yangın kontrol altına alındı

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), dün Türkiye genelinde meydana gelen 8 yangının tamamının kontrol altına alındığını açıkladı.

Edirne’de otomobil ile motosiklet çarpıştı; Yaralılar var

Edirne’de otomobil ile motosikletin çarpışması sonucu  2 kişi yaralandı.

Bahçeli 5 ay sonra MHP kürsüsünde konuşuyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 5 ay sonra ilk kez partisinin TBMM Grup Toplantısı’na katıldı. MHP Meclis Grubu Toplantısı, saat 10.45’te başladı. Bahçeli konuşuyor…

Görünen casuslar, görünmeyen cepheler: Gizli operasyonlar artık gizli değil! ‘WhatsApp üzerinden yaşananlar korkutucu, bu daha başlangıç!’

Gizli operasyonlar artık sosyal medyada sergileniyor, mesajlaşma uygulamaları birer silaha dönüşüyor. İsrail’in İranlı komutanlara yönelik operasyonlarında, WhatsApp üzerinden gönderilen sahte mesajlarla cihazlara sızıldığı ve hedeflerin konum bilgilerinin hatta odalarının tespit edildiği iddia ediliyor. Fiziksel saldırılarla eşzamanlı yürütülen bu dijital hamleler, klasik casusluğun ötesine geçen bir gözetim çağını başlatıyor. Artık istihbarat servisleri sahada değil, cebimizde! Peki, sıradan bir uygulama nasıl ölümcül bir istihbarat aracına dönüşüyor? Siber saldırılar bir ülkenin güvenliğini nasıl çökertme potansiyeli taşıyor? Ve dijital vitrinlerde sergilenen operasyonlar, halkları nasıl etkilemeyi hedefliyor?

İran’ın Katar’daki ABD üssüne saldırısına ilişkin ilk tepkiler: Egemenliğin ve uluslararası hukukun açık ihlâli!

İran’ın Katar’daki ABD üssüne saldırısına ilişkin ilk tepkiler: Egemenliğin ve uluslararası hukukun açık ihlâli!